slider4
slider3

Gençlik hem bugün hem de yarın gelecektir…

Genç nesil ile beslemediğiniz hiçbir düzen, sürdürülebilir olamaz. Başarılı toplumsal sürdürülebilirlik için geleceğinizi emanet edeceğiniz gençliğinde bu sorumluluğu taşıyabilecek nitelikte olması gereklidir. Bu nedenle; aileler, şirketler, devletler… hepsi geleceğini başarı ile sürdürebilmek adına gençlerine yatırım yaparlar. Onların daha sağlıklı, eğitimli, nitelikli ve donanımlı olmasını isterler. Bununla beraber gençler sadece gelecek değil, bugün de toplum için vazgeçilmez ve göz ardı edilemez bir kitledir. Sadece genç olmalarından (yaşlarından) dolayı elde edemedikleri bazı hakları ve yaşadıkları sorunlar vardır. Örneğin bundan birkaç yıl öncesine kadar ülkemizde gençler genel ve yerel seçimlerde seçme hakkına sahipken seçilme hakkına sahip değillerdi. Bu durum gençlere yönelik bir hak ihlaline neden oluyordu. Yapılan yasal düzenlemeler ile seçilme yaşı önce 30’ dan 25’ e sonra da 18’e düşürüldü ve böylece gençlik alanında bir hak ihlali giderilmiş oldu. Bu ve buna benzer birçok örnek, gençler ve toplumun geri kalan kesimi tarafından fark edilmese de sadece yaşlarından dolayı gençlerin karşılaştığı bazı hak problemlerini oluşturuyor. Kısacası yaş ayrımcılığı hala bazı alanlarda sorun olmaya devam ediyor. Gençlik hakları gibi gençlik sorunlarını ele aldığımızda da gençlere özgü bazı problemler ciddi olumsuz sonuçlar doğurmaya devam ediyor. Örneğin genç işsizliği, gençlerin bilgiye ve eğitime erişimi çağımızın en yaygın gençlik sorunlarından bazılarıdır.

Gençlere danışarak belirlediği altı çalışma konusu üzerine faaliyetler yürütmektedir. Bu çalışma konuları;

1) Gençlik Hakları ve Sorunları
2) Gönüllülük Saati
3) Teknoloji Temelli Kalkınma
4) Sağlıklı Yaşam